Vattenvård

Kemikalier för pool och spabad

Rent och klart vatten, vad kan vara mer inbjudande till ett dopp? För att alltid få den känslan erbjuder Chemform flera kvalitativt program för vattenvård, både för pool, spa och bubbelbad.  Våra olika varumärken som är anpassade för olika marknader  för att du ska kunna hitta det som passar dig och din pool bäst.

Delphin pool & spa är kanske Sveriges mest kända varumärke för pool- och spakemi och har ett brett sortiment för att passa alla. Det säljs av kunniga pool- och spahandlare och är ett komplett system med allt från pH-reglering, desinficering, alg- och flockmedel, rengöringsprodukter och  flera specialprodukter. I serien finns både klorbaserade produkter och klorfria alternativ med brom och aktivt syre. Det finns också flytande produkter speciellt framtagna för automatiska doseringssystem.

I Planet Pool & spa sortimentet finns de vanligaste produkterna du behöver för att ta hand om din pool och ditt spabad. I sortimentet ingår även kompletta pooler och en stor mängd tillbehör. Du hittar Planet Pool & Spa i många webbutiker och hos bygg- och färghandlare.

Pooler och spabad skiljer sig åt genom t.ex. vattenmängd, värmen i badet, filter, rördragning och vattenrörele, de ställer därför olika krav på behandling. Våra kemikalier är framtagna och anpassade för sitt speciella syfte. Det är därför viktigt att du använder rätt produkter till ditt bad.

Läs mer om poolkemikalier och spakemikalier på resp sida!

 

För våra återförsäljare erbjuder vi regelbundet utbildningar. Är du intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta oss.

Olika typer av desinficering

Desinfektion med klor
En vanlig och beprövad metod, klorvärdet ska vara 06-1,5ppm. Utöver den kontinuerliga kloreringen så genomförs även chockkloreringar.

Desinfektion med aktivt syre
Ett bra alternativ till klor som är luktfritt. 2 timmar efter doseringen skall värdet ligga på 5-8 ppm. Komplettera alltid med ett algmedel.

Desinfektion med brom
En metod som blir alltmer populär. Värdet ska ligga på 2-3ppm.