Köpvillkor

Allmänna villkor

Vi säljer endast till återförsäljare.

Med reservation för eventuella felskrivningar, fel i information eller specifikationer på hela hemsidan. All bildinformation ska ses som illustrationer, vi kan inte garantera att bilder återger varans exakta utseende eller beskaffenhet.

Priser

Priser gäller endast vid beställning av hela förpackningsenheter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar. 

Ett slutgiltigt nettopris kommer separat i ordererkännandet.

Fraktvillkor

Normalt gäller fraktfritt vid beställning över 5 000 kr netto exkl. moms när inget annat anges, undantaget är när broförbindelse saknas eller adresser utan den vägstandard som krävs för leveransen.

Undantag: Specialtillverkade och ej lagerförda artiklar. Paket över 2 m, exempelvis rör, teleskopstänger, barcovers m.m.

Paket skickat till företagsadress: 150 kr exkl. moms. Pall skickad till företagsadress: 400 kr exkl. moms. Pall lagerförda Barcovers: 2 100 kr exkl. moms. Extra fraktkostnader för t.ex. ej uthämtade paket, väntetid för avlastning el. dyl. faktureras kund i efterhand. Likaså om kunden önskar annan typ av transport än den vi erbjuder. Normalt skickas alla våra produkter med Bring, men undantag kan förekomma.

Vi levererar inte farligt gods till privatkunder.

Leveranstid

Leveranstid avser när varan beräknas lämna vårt lager, alternativt tillverkare. Produkter som finns på lager skickas normalt inom en vecka. Under högsäsong finns risk för längre leveranstider. Lagerförda produkter markeras med en hussymbol i produktkatalogen. Kontakta oss för att få leveranstid på icke lagerförda artiklar.

Betalningsvillkor

30 dagar om inget annat anges. Vi förbehåller oss rätten att kräva förskottsbetalning från nya kunder och när vi anser det befogat.

Returrätt

Returer ska alltid meddelas och godkännas av oss i förväg. Vid returer står kunden för returfrakten. Produkten ska återlämnas i samma skick som när den anlände till kunden och i originalförpackning (utan tejp, etiketter etc), i annat fall kommer ett avdrag att göras på den summa som betalas tillbaka.

Returrätt gäller inte specialbeställningar.

Reklamationer

Generellt tillhandahåller vi en reklamationsrätt på 3 år från och med produktens leveransdatum. Inom denna tid garanterar vi att den produkt som vi levererat är fri från fabrikations- och/eller materialfel. Tiden för reklamationsrätten gäller från leveransdatum, den förlängs alltså inte vid en eventuell reperation eller ersättningsprodukt.

Om du fått en produkt som är skadad, felaktig eller på annat sätt defekt så ska du göra en serviceanmälan så snart som möjligt, så att vi kan åtgärda felet.

Reklamation av synliga fel ska göras innan produkten monteras och används. Vi ber er kontrollera produkten och meddela oss eventuella felaktigheter snarast möjligt, senast inom 2 månader, efter att du mottagit försändelsen. Vid dolda fel eller skador på redan monterade produkter kräver vi normalt fotodokumentation av problemet. 

Vi förbehåller oss rätten att besluta om produkten ska repareras eller bytas ut. Reklamationsrätten gäller endast den utrustning som levererats av oss och inkluderar inte kostnader för installation eller återinstallation, kostnader för vattnet, kemiska produkter, tillbehörskostnader, ev följdskador eller transport.

Reklamationsrätten täcker inte brister, fel eller skador som uppstår på grund av felaktig eller okunning användning från kundens sida eller från tredje person som inte tillhör CF Group Scandinavias ansvarsområde.

Samma villkor gäller även om drift- och underhållsanvisningarna inte följs, om produkten utsätts för alltför starka påfrestningar eller övriga ingrepp, samt om det på produkten som CF Group Scandinavia levererat görs ändringar, delar byts ut eller förbrukningsmaterial används som inte motsvarar originalspecifikationerna.

Eventuell kreditering kan inte göras förrän den trasiga produkten finns hos oss. Om du ska kunna göra garantianspråk måste du strikt följa respektive monteringsanvisning eller andra anvisningar som följer med produkten.

När ska eventuella transportskador meddelas till oss?

  • Synlig skada = omedelbart till både oss och transportör.
  • Dold skada = inom 5 kalenderdygn.
 

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.