Tips till nyblivna poolägare av mindre pooler

Barnen har tjatat och här står du nu med familjens första pool och funderar vad du behöver tänka på? Här kommer några goda råd och tips för att få glädje och nöje med er pool.

Vit pool CLASSIC (rund)
Trädgårdspool
  • Det viktigast är att hålla vattnet rent. Följ vårt 5-stegs program för att alltid ha ett kristallklart vatten. Här hittar du skötselguiden.

  • Alla pooler behöver ett filter, till mindre pooler följer det ofta med ett patronfilter. Du kan byta ut till ett sandfilter för bättre vattenkvalité, förenklad hantering och ger möjlighet att ansluta en bottensug eller montera en solfångare alt. värmepump.

  • För att få en varmare och skönare pool passar värmepumpen Hot Splash alldeles utmärkt för de minsta poolerna.

  • Placera gärna en vattenbalja vid poolkanten för att slippa få ner gräs och annat skräp som fastnat på fötterna i poolen.

  • En dusch bredvid poolen hjälper till att hålla vattnet rent. Duscha innan bad eftersom de som inte tvättat sig smutsar ner vattnet 200 ggr mer än de som tvättat sig innan. Ett enkelt sätt är att använda en soldusch som man kopplar till en vattenslang.

  • Tänk på säkerheten och se till att barn aldrig kan komma i närheten av vattnet utan uppsikt av en vuxen. Vi rekommenderar att du läser tipsen från barnsäkerhetsrådet.

  • Belysning i poolen är härligt under sommarkvällarna och med nya LED-lampor finns det en hel del att välja på. Flytande lampor med batterier eller solceller i olika modeller, en med fontän. Det finns även lampor med magnet som kan fästas på en stålväggspool och uppblåsbara pooler.
Stålväggspool Arizona och Acapulco

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.