Thermoblockpool Persia Blå Vår

Vårstarta din pool


Påsken är här och för många är det startskottet för poolsäsongen. Därför tänkte vi bjuda på lite tips hur du fixar i ordning din pool för våren.

Börja med att rengöra poolen ordentligt, det är viktigt eftersom smuts är grogrund för bakterier och alger. Grov smuts avlägsnas med håv och bottensug eller en poolrobot för att undvika att för mycket smuts hamnar i filterpumpen och sätter stopp där.

Bruna missfärgningar och avlagringar rengörs med DELPHIN Poolrent (sur) medan fettiga och oljiga ränder vid vattenlinjen rengörs med DELPHIN Cleaner Gel (alkalisk). Använd en mjuk borste eller kantrengöringssvamp som inte skadar linern.

Fyll sedan poolen med vatten till rätt nivå och återställ pumpen efter vinterstängning. Vid behov rengör sandfiltret och byt filtersand. Se efter att allt håller tätt vid uppstart.

Nu är det dags att ta hand om vattnet. Börja med att mäta pH-värdet och justera det med pH plus eller pH Minus till det ideala värdet 7,0 – 7,4.

Chockklorera med ett snabblösande klor, t.ex. DELPHIN Quickklor eller DELPHIN Chockklor. Kolla pH- och klorvärdet efter ett dygn. Justera pH-värdet igen och tillsätt mer klor vid behov. Klorvärdet ska ligga mellan 1-1,5 ppm (mg/l). Om klorvärdet visar 0 krävs ytterligare en chockklorering. Påbörja annars den löpande långtidskloreringen med t.ex. DELPHIN MultiChock 250 g, som är en effektiv klortablett med fem funktioner, chockklorering, långtidsklorering, pH-stabilisering, flockning och algförebyggande. DELPHIN MultiTab är ett annat bra alternativ, en klortablett som löser sig långsamt och innehåller både alg- och flockningsmedel.

Tillsätt sen algmedel för förebygga att det börjar växa alger och för att höja desinfektionsmedlets verkan. Välj mellan DELPHIN Algfix standard eller DELPHIN Algfix special.

Läs mer i Delhpin skötselguide.

Tänk på att använda biocider på ett säkert sätt och läs alltid etiketten och produktinformationen före användandet.

Lycka till med poolöppnandet!

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.