Varmare pool

Hör du till dem som drömmer om en varm skön pool att krypa ner i? Att öppna poolen tidigare på våren och stänga den senare på hösten. I så fall är du inte ensam. Alltfler bygger pool och de blir allt varmare.

Vad behöver jag tänka på om jag vill ha en varmare pool?

1. Typ av bad

Välj om det är en pool, ett spabad eller en badtunna du vill ha. En pool har ofta temperaturer från 20 till omkring 30 grader under den tid den används. I ett spabad eller en badtunna är vattnet omkring 40 grader. Varmare bad än så bör man akta sig för.

Om det är en pool du vill ha finns det några saker att tänka på.

2. Hur ska poolen värmas upp?

 • En poolvärmepump som hämtar värme från luften runtomkring. Det är oftast det bästa sättet eftersom de är helt anpassade för att värma poolvatten.
 • Till en mindre pool passar en Hot-Splash värmepump alldeles utmärkt.
 • Många använder värmeväxlare för att nyttja husets uppvärmningskälla till poolen. Vi har inga värmeväxlare i vårt standardsortiment.
 • Solvärme. Här är utbudet brett, från de enklaste solfångarna till effektiva moderna solpaneler.
 • Våra lamelltäcken med polykarbonatlameller värmer upp poolens vatten med flera grader, beroende på hur mycket solen skiner.
Värmepump Mr. Silence framsida

3. Hur behåller jag värmen i poolen?

Det viktigaste för att behålla värmen i poolen är att alltid täcka den när den inte används. Speciellt nattetid då temperaturen sjunker. Det finns olika alternativ för att täcka sin pool.

 • Täck alltid poolen med en termofolie när den inte används. En termofolie behåller värmen och kan till och med hjälpa till att värma upp din pool.
 • Ett barcover hjälper till att behålla värmen i poolen och fungerar dessutom som ett säkerhetsskydd.
 • Lamalltäcken blir allt mer populära och fungerar både som värme- och säkerhetsskydd.
 • Pooltak gör din pool till ett växthus som både behåller värmen och värmer upp den. Kombinerar du pooltaket med en termofolie kan effekten bli ännu effektivare och du minskar dessutom avdunstningen.

4. Vad behöver jag mer tänka på?

 • Thermoblockpooler är byggda av frigolit som isolerar bra mot markkyla, i den aspekten är den oöverträffad. Se till att isolera under poolen samtidigt som du bygger den.
 • Vanliga liner har ofta en maxtemperatur på 28-29 grader för att garantin ska gälla. Har man varmare vatten än linern tål kommer den inte smälta eller börja läcka direkt. Det som händer är att elasticiteten påverkas och värmen töjer ut den. Linern skrynklar sig och du får veck som inte går att få bort. Med tiden kan den bli spröd och skör.

  Vi har tagit in två nya linersortiment som tål 32 (Infini) och 33 (Protect 33) grader.
 • Om du kopplar in någon typ av värme i cirkulationssystemet, kan en kraftigare pump behövas. Filtersystemet i ett poolpaket är dimensionerat för att driva den utrustning som ingår i paketet.

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.