CF Block, 3 olika modeller av termoblock

Thermoblock i fokus

Det kommer allt fler olika termoblock för pooler på marknaden. Har du koll på vad som skiljer dem åt och varför du bör välja det ena eller det andra blocket? Vi sätter thermoblock i fokus och presenterar våra CF Block, så att du själv kan jämföra. Om du har fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

CF Block

 • Lätthanterad storlek 
  CF Block är ett thermoblock som har måtten 100 cm i längd, 25 cm i bredd, och 25 cm i höjd. Många av våra kunder uppskattar den storleken eftersom de är lätta att hantera och arbeta med. De ger dessutom bra möjlighet att bygga trappor och sittbänkar med, där både höjd och bredd kan varieras mellan 25 och 50 cm. 
 • Väl beprövad produkt 
  Vi har originalet med hård insida. De är väl beprövade, det har tillverkats och byggts pooler av dessa i mer än 15 år. Omkring 50.000 pooler har byggts, och de allra flesta är fortfarande välbehållna. Det betyder att det är ett väl beprövat system från en tillverkare med lång erfarenhet. 
 • Stor flexibilitet 
  Vill du ha något utöver det vanliga kan CF Block enkelt kombineras med CF Friforms– och Overflowblock. De tillhör samma serie av thermoblock, byggs enkelt ihop och kan kombineras fritt. Vi hjälper dig gärna att räkna på materialtillgång och ta fram ritningar för de mest komplicerade friformspoolerna. För overflowpooler finns anpassade galler till rännorna och andra tillbehör.
 • Anpassade tillbehör
  Till CF Block finns linerlister i PVC för snäpp-in-liner som enkelt trycks fast på det översta blocket. Det finns även i aluminium och i flera andra modeller. För att få skarpa hörn har vi praktiska hörnlister. Både PVC linerlist och hörnlist ingår i poolpaketen.

 • Hög hållfasthet 
  Det finns olika typer av thermoblock av styroform som är gjorda för byggnation av pooler. Styroform är ett mjukt material som lätt får märken efter knän, hälar osv såvida man inte täcker den med ett hårdare material. Flera poolföretag putsar insidan eller sätter upp olika typer av skivor. Vi tycker att det enklaste är att blocket har en hård yta in mot poolen, vilket vårt CF Block har. Se till att du väljer ett block med P80-yta!

  En pool byggd av CF Block kan placeras nästan var som helst, nedgrävd, ovan mark, suterräng eller på det sätt som passar dig bäst. De har också en mycket bra hållfasthet vid gjutningen. Armera och bygg enligt manualen så kommer du ha en pool som står minst lika länge som huset.

  Vi har fullständig statisk beräkning på blocken som du kan ladda ner på sidan om CF Block under fliken “filer att ladda ner”.
 • Certifikat för trygghet
  CF block har ett Europeiskt Tekniskt Godkännande. Det är det närmaste man kommer en CE-märkning på byggmaterial. Ladda gärna ner certifikatet från sidan om CF Block under fliken “filer att ladda ner”.
Bygge av thermoblockpool
Byggnation av thermoblockpool

Vi erbjuder dessutom

 • Bra priser 
  Pris är ofta det som man fokuserar på i första hand, men är inte alltid det viktigaste. Ett lågt pris är inte billigt om du inte får det du önskar. Kvalité, service och annat är minst lika viktigt.
 • Snabba leveranser 
  CF Block finns i stort sett alltid på lager för omgående leverans. Det går oftast att även få en hel bil med snabb leverans. Fabriken där CF Block tillverkas har 6 gjutformar för att säkerställa sina leveranser. Vi levererar dessutom direkt till arbetsplatsen utan extra kostnad. 
 • Långa garantier 
  Vi lämnar 25 års garanti för en CF Block pool som har byggts enligt manualen och är placerad med god dränering. Garantin täcker inte eventuella skadedjursangrepp.
 • Personlig service 
  Vi erbjuder personlig service och finns ett telefonsamtal bort för att svara på dina frågor och ge support. Vi har också en bygghjälp för våra återförsäljare, och kan vara med vid första poolbygget. Självklart finns även en översiktlig monteringsanvisning och manual som guidar dig genom hela byggprocessen. Vid en friformspool hjälper vi till med att skapa en ritning utifrån din skiss för att få exakt form och materialåtgång.
 • Välplanerade poolpaket
  Vi har flera varianter av kompletta CF Block poolpaket till bra priser för att ge dig stor valfrihet. Priset för våra kompletta poolpaket är mycket förmånliga jämfört med att köpa samma produkter som lösa delar. Poolpaket finns för rektangulära pooler i Comfort och Premiumutförande, njurformade och overflowpooler och till och med naturpooler. Läs mer om våra olika poolpaket under rubriken pooler.

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.