Bottenrengöring

Poolrobot – lyxpryl eller verklig nytta?

Poolroboten är på frammarsch i poolvärlden, men är det verkligen något att ha? Är en poolrobot bara en lyxpryl eller är det en bra-ha-pryl som gör verklig nytta på riktigt?

Visst låter det lyxigt med en egen poolrobot som sköter städningen i poolen. Det finns ju betydligt billigare manuella bottensugar och andra sätt att rengöra sin pool. Är det verkligen värt att köpa en poolrobot som ju kostar en slant.

Om en poolrobot är värt sitt pris eller inte är ju naturligtvis upp till var och en, men vi bjuder på 10 anledningar till varför vi tycker att en poolrobot är en självklarhet till varje fast installerad pool.

Poolrobot in action, rengör poolens botten på ett effektivt sätt.
Poolrobot in action

10 anledningar varför du bör ha en poolrobot

1. En poolrobot är en pooldammsugare som effektivt suger upp skräp och smuts från botten i hela poolen. Vem städar sitt hem utan dammsugare?

2. Använd tiden vid poolen till att njuta, inte till all städa. Att manuellt göra rent en pool i samma skick som en poolrobot tar många timmar. Den är enkel att använda. Lyft ner den i poolen, låt den göra sitt jobb och lyft ur den när den är klar.

3. En poolrobot filtrerar vattnet samtidigt som den suger upp skräp från botten och väggar (beroende på modell). Det gör att det inte bara är smuts som försvinner, utan att även vattenkvalitén höjs.

4. En renare pool behöver mindre kemikalier, det gör både plånboken och miljön gladare. Det ger dessutom ett hälsosammare vatten att bada i.

5. Poolroboten har ett filter som filtrerar bättre än någon manuell bottensug någonsin kommer att klara av. Filtret fångar partiklar ner till omkring 2 mikrometer storlek (beroende på modell) och har 3-dimensionella filter för ökat vattenflöde.

6. En manuell bottensug kopplar du oftast till poolens filtersystem. Det betyder att du behöver en kraftigare pump, som i värsta fall blir dyrare än poolroboten.

7. Frekvent användning av en poolrobot gör att mer smuts hamnar i robotens filter och mindre i sandfiltret. Roboten filter rengör du enkelt genom att lyfta ur filtret och spola rent det under kranen. Sandfiltret rengörs genom backspolning, inte heller speciellt komplicerat men du förlorar många liter redan uppvärmt vatten som måste ersättas med nytt kallt kranvatten.

8. Våra mer avancerade poolrobotar Virtuoso och Orca 300CL, har ett inbyggt navigationssystem. Det innebär att medan den rör sig genom poolen även ”ritar upp en karta” över den och känner av var den har varit så att ingen del av poolen missas.

9. Ett extra slag för enkelheten. Poolroboten ansluter du enkelt till elnätet med en vanlig jordad stickkontakt, eller så väljer du en sladdlös batteridriven modell. De har en integrerad pump och filter, och beroende på modell, ofta dubbla motorer. Inget annat behövs!

10. En poolrobot är en cool lyxpryl som du kan imponera på grannar och vänner med om du vill, som också är din bästa poolkompis!

Poolrobot Orca 300CL
Den batteridrivna poolroboten Orca 300CL

Här hittar du våra poolrobotar

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.