Välj rätt liner till stålväggspooler

Ibland behöver man byta linern i sin pool. Det kan behövas om den fått en reva, blekts eller något annat som gör att det är dags för ny liner. Det finns många olika varianter, både i tjocklek och infästning, så se till att välja rätt. Här presenterar vi de olika varianterna vi har till olika stålväggspooler.

Överlapp

En liner av överlappsmodell har ingen markering för kanten utan hängs över poolkanten och kläms fast med en list anpassad till poolen och denna typ av liner. Linern är 0,2-03 mm tjock. Alla är poolblåa.

Våra pooler familjepooler har denna typ av liner och infästning. Har man en pool med räfflad, eller veckad stålvägg passar oftast en liner av överlappsmodell.

Till en liner av överlappsmodell används en topplist som kallas Q1. Den kan beställas till pooler med diametern 3, 3,5/3,6, 4 och 4,5/4,6 meter.

Svetsad hängprofil

En liner med hängprofil har en lite tjockare vikt kant högst upp på linern som också hängs över poolkanten. Även denna kläms fast med samma typ av list som överlappsmodellen (list Q1). Denna liner är 0,4-0,5 mm tjock.

Våra Trädgårdspooler har denna typ av liner.

Snäpp in

Till Premium stålväggspooler används en liner med en kant som sätts fast i en snäpp-in-list. Som bilden visar så har den en liten hake högst upp som sticks in i snäpp-in-listen och sedan kläms fast med en vit klämlist.

Som standard är den blå och 0,6 mm tjock, men finns även i andra färger och mönster. Linern är då 0,75 mm tjock. Använd den list som kallas Q4.

Alla liner är tillverkade med undermått, dvs att linern är mindre än poolen för att vattnet ska trycka ut den så att den blir helt slät. När du hänger upp den se till att du gör det i varmt väder, omkring 20 grader är optimalt. Börja fästa upp linern på några ställen jämnt runtom poolen för att sedan fästa hela linern. Säkra linern med den vita låslisten. Ibland får inte låslisten plats, det är ok eftersom linern då sitter linern kvar ändå.
Fyll 1-2 cm med vatten på botten och släta ut alla veck på linern. När du är helt nöjd och har en slät liner fyller du upp hela poolen.

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.