Bilden visar en pool med ett CF Group lamelltäcke

Låt solen och vårt poolskyddet hjälpa till att värma din pool

Det finns flera sätt att värma sin pool. Ett energieffektivt och enkelt sätt är att låta vårt lamelltäcke med polykarbonatlameller värma din pool.

Polykarbonatlameller har en hög miljöeffektivitet och kan värma vatten på flera sätt:

 • Förmåga att överföra solenergi till vattnet.
  Lameller i polykarbonat överför solens energi och värmer därmed upp poolens vatten. Alla färger fungerar bra men transparent kristall har den överlägset bästa prestandan. Den silverfärgade är också effektiv men något mindre än de övriga. Då solen lyser blir lamelltäcket en effektiv uppvärmningskälla.
 • Isoleringsförmåga tack vare luftskikt som är instängt inuti profilerna.
  Stillastående luft isolerar mycket effektivt. Hur mycket luften betyder förstår man av det faktum att isoleringsmaterial ofta upptar mer än 80 % av materialets hela volym. Lamellerna är uppbyggda av luftkanaler och resultatet blir att hela poolens yta får ett effektivt värmande täcke. Det gäller alla våra lamellskydd.
 • Avdunstningen minskar med mer än 99%.
  Att avdunstningen minskar betyder många positiva saker som t.ex.
  • Mindre värmeförlust eftersom det varma vattnet stannar kvar i poolen
  • När mindre vatten försvinner ur poolen behöver du inte fylla på med nytt kallt vatten Det minskar både värmeförlust och sparar vatten.
  • Även de ämnen som du tillsatt för att ta hand om ditt vatten stannar kvar. Det ger en minskad kemikalieanvändning.
   Det gäller alla våra lamellskydd.
 • Positiv termisk balans
  Jämfört med att inte täcka poolen alls gör lamelltäcket att du får en mycket bättre och mer jämnt fördelad värme i poolen. Det gäller alla våra lamellskydd.

I Frankrike där utveckling och tillverkning av våra lamellskydd sker har flera tester gjorts. Många kunder har helt slutat använda sina värmepumpar och har inte haft behov av att investera i andra värmekällor efter att de uppgraderat från PVC till Polykarbonat lameller.

Den viktigaste åtgärden för att ha en varm pool och spara energi är att alltid täcka din pool när den inte används! Du sparar 40-50% energi med ett lamelltäcke i PVC men du kan spara upp till 70 % energi genom att använda polykarbonatlameller, jämfört med att inte täcka din pool alls!

Läs mer om lamelltäcken och se vårt sortiment!

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.