Poolliner Persia blå

Hur tar jag hand om min poolliner?

Det är viktigt att sköta om sin pool på rätt sätt och se till att den rengörs regelbundet. Både vattnet och linern behöver omvårdnad. När det gäller att ta hand om sin poolliner är det främst vattenlinjen som behöver torkas av regelbundet. Du får då bort sol crème, kosmetika och annat som lätt fastnar längs vattenlinjen. Det gör man enklast med en kantrengöringssvamp med lite Delphin Cleaner gel. Du kan med fördel använda Cleaner gel och torka av hela linern.

Även fast poolliners är tillverkade för att sitta i pooler så är de känsliga för kemikalierna som man använder. Det är viktigt att ha rätt vattenvärdena i poolen är viktiga att ha koll på för att inte förkorta hållbarheten på duken eller att bleka linern. Tillsätt aldrig klor direkt i poolen utan lös alltid upp det innan eller lägg i en doseringsflottör.

När du fyller på vatten i din pool, använd ett metallbindningsmedel (t.ex. Delphin Metal Magic) för att undvika fläckar relaterade till upplösta metaller som koppar, järn och mangan.

Behandling av vatten med klor tenderar att bleka linern, medan behandling med brom tenderar att göra den gul. Vi rekommenderar därför att du använder klor för ljusa liners och en brom för en mörka liners. Om man använder saltklorinator i kombination av lamelltäcke rekommenderar vi inte liners i mörka färger, eftersom det ökar risken för missfärgningen av linern.

Linern är också känslig för höga temperaturer. De vanliga pooldukarna har en maxtemperatur på +28 grader. Vi har även en linerserie med namnet Protect 33. Den tål upp till +33 grader utan att form, färg eller hållbarhet påverkas.

Om duken av någon anledning skulle få ett mindre hål eller reva kan du laga detta med ett reparations kit eller med reparationstejpen EasyFix.

Ta hand om din poolliner så kommer du har en liner som håller sig snygg och fräsch länge!

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.