Förbered din stålväggspool inför vintern

Förbered din stålväggspool inför vintern genom att sänka vattennivån under inloppen, men töm inte poolen helt. Minst hälften av vattnet måste vara kvar för att den ska stå kvar stadigt. Ett bra sätt att sänka nivån är genom breddavloppet och inloppen. Man kopplar då om sandfiltret till avloppet (eller dit man vill ha vattnet).

Den största risken under vintern är att något rör eller pumpen fryser sönder därför tar man bort filteranläggningen och som man förvarar inomhus under vintern, och tömmer rören på vatten. Plugga igen inloppen med s.k. ”vinterplugg”. Tänk även på att tömma ev värmepump och dess rör från vatten under vintern.

Rengör poolen noggrant med håv och bottensug, alt poolrobot innan vinterstängningen för att undvika alg- och bakterieförökning under vintern. Kolla att pH-värdet ligger mellan 7,0 och 7,4 och genomför en chockklorering. Kolla pH-värdet igen efter ett dygn och reglera om det behövs. Tillsätt sedan Algmedel eller Vinterfit som minskar risken att poolen blir för grön under vintern.

Ett tips är att fylla några tomma petflaskor till cirka 1/3 med sand och skruva åt korkarna lagom hårt så att sanden stannar kvar men luft kan pysa in och ut. Bind fast dem i ett snöre och spänn det över poolen så att flaskorna flyter till hälften i vattnet. PET-flaskorna utjämnar kraften från isen som kan bildas under vintern så att trycket mot väggar och liner inte blir för stort. Det går också att köpa vinterflottörer av oss som fungerar på samma sätt.

Täck sedan poolen med ett vintertåligt poolskydd.

Lycka till!

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.