Filterpump

Filteranpumpen är hjärtat i din pool

Med en kraftfull filterpump har du bästa möjliga filtereffekt och därmed en optimal vattenkvalitet. En bra sandfilterpump reducerar ditt behov av poolkemikalier och poolskötseln blir betydligt lättare. Den består av ett sandfilter och en pump som är monterade tillsammans.

Du kan behöva en större pump om du ska ansluta en solfångare alt. värmepump eller använda pumpen för att bottensuga poolen. Alla våra pumpar är lämpliga för anslutning av en bottensug.

Vilken kapacitet bör din filterpump ha?

En tumregel är att allt vattnet i poolen bör cirkulera minst 2 gånger per dag under max ca 8 timmar.

Så här räknar man ut lämplig kapacitet på sandfilterpumpen

Vatteninnehåll x 2 gånger/8 timmar = minsta filterkapacitet
T.ex. en pool med 20 000 ltr: 20 m³ x 2 gånger/8 timmar = (20 x 2) / 8 = 5 m³/h,
här passar sandfilter för 5m³/h eller större. Välj hellre ett lite större filter än ett för litet.

Normalsugande vs självsugande sandfilter

Normalsugande pumpar suger inte luft ur slangen av sig själv. Slangen och förfiltret måste därför vara helt vattenfyllda. Står pumpen
ovanför vattenytan rekommenderar vi att välja en självsugande pump. Självsugande pumpar fylls delvis med vatten när de tas i drift. Pumparna har då förmågan att även suga luft ur slangen. Använd en backventil när du kopplar in din filterpump för att förhindra att vatten rinner tillbaka till poolen. Har du en normalsugande pump som står ovanför vattenytan är en backventil ett måste för att förhindra att pumpen går torr.

Du hittar våra filteranläggningar under filtrering.

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.