Pooliner vit

5 enkla steg till din thermoblockpool

Längtar du efter att göra verklighet av din pooldröm? Det behöver inte vara så svårt. Här presenterar vi 5 enkla steg till din thermoblockpool.

1. Utseende

Bestäm dig för vilken färg och form din pool ska ha samt vilka tillbehör du vill utrusta din pool med. Kontakta din närmaste poolbutik för konsultation och beställning.

2. Gräv och gjut platta

Välj placering för poolen och gräv till lagom djup för poolens placering. Detta görs med poolen yttermått + 50 cm extra på var sida. Betongplattan som poolen ska byggas på gjuts och armeras.

3. Bygg poolstommen

Med de smidiga Thermoblocken i frigolit staplar du enkelt upp poolen, likt lego. Armering vävs in mellan varje lager block och ingjutningsdetaljer som belysning, inlopp och bräddavlopp monteras. På toppen sätts en list för att hänga upp linern.

4. Gjut poolstommen och installera pump, filter m.m.

Fyll poolväggarna med betong med hjälp av en betongbil. Medan betongen torkar kan du med fördel dra rör till cirkulationssystemet, koppla in filter, pump, värmepump och ev annan utrustning.

5. Häng i liner och montera filteranläggningen

Dra rör mellan bräddavlopp, sandfilter och inlopp. Koppla in filterpumpen och belysningen. När betongen brunnit klart hängs den valda linern (poolduken) i. Efter detta är klart fylls utrymmet runt poolen med massa och poolen fyllas med vatten.

Bada och njut av din pool!

Läs mer om CF Block – våra thermoblockpooler eller se filmen hur man bygger dem.

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.