CF Block PREMIUM poolpaket

18 anledningar att välja en Thermoblockpool

 1. Stor flexibilitet och valfrihet
  Thermoblocken ger stor flexibilitet och valfrihet i de flesta valen kring ditt poolbygge. Om du fortsätter läsa så förstår du vad vi menar med det.
 2. Bygger själv eller anlitar en poolfirma
  Är du bara lite händig kan du bygga din Thermoblockpool själv. Det finns också många poolfirmor som du kan ta hjälp av med hela eller delar av jobbet att få poolen på plats.
 3. Standardpaket eller egna lösningar
  Chemoform har standarpaket till bra priser på Thermoblockpooler, men du kan också utforma poolen helt efter dina egna lösningar. Några vill ha ett teknikrum för filter m.m. i anslutning till poolen och bygger det med samma block, andra vill ha en djupare ficka i sin pool där lamelltäcket göms. Bara fantasin sätter gränserna för vad som är möjligt.
 4. Valfri storlek
  En Thermoblockpool kan du välja i vilken storlek du vill, både på längden, bredden och djupet.
 5. Valfri form
  Rektangulära pooler i all ära, men visst är det kul med andra former. Du kanske vill ha en L-formad pool, eller en del som sticker ut åt något håll.  Det finns även block som går att bygga runda former med.
 6. Med breddavlopp eller overflow
  De vanligaste poolerna har breddavlopp och då är vattenytan någon decimeter under kanten, men fler och fler önskar en overflow- eller infinitypool där vattnet går över kanten på poolen. Det finns klara byggblock för overflow till thermoblockpooler.
 7. Med stege eller valfri trappa
  Den vanliga villapoolen har ofta en stege ner i poolen, men fler och fler väljer en trapplösning. Alla kommer enkelt upp och ner ur poolen och trappan blir poolens samlingsplats. Det finns flera lösningar att bygga hörn- eller gaveltrappor av thermoblocken, eller sätta dit en lös glasfibertrappa i eller utanför poolen.
 8. Valfria tillbehör
  Det finns mängder av olika inbyggnadsdetaljer och tillbehör som är mer eller mindre nödvändiga till en pool. In- och utlopp behövs för att få vattnet att cirkulera, här kan du välja mellan olika lösningar i plast eller rostfritt. Belysning i poolen vill ingen vara utan. Valfriheten är stor med antal, olika typer och färger. Värme är är också skönt, inte minst för att förlänga badsäsongen, värmepump är det vanligaste men det finns många möjligheter. Sen kan du välja till mycket annat som t.ex. en fontän eller jetstream.
 9. Standardliner eller svetsad liner
  Linern, eller poolduken som den också kallas, är en av de saker som påverkar poolens utseende mest. Det finns många olika färger och mönster att välja mellan. Du kan också välja om du vill ha en färdig standardliner eller en tjockare som svetsas på plats direkt i poolen.
 10. Nedgrävd, ovan mark eller delvis
  När Thermoblocken armerats och fyllts med betong står det stadigt och stabilt. Du kan välja att ha poolen helt eller delvis nedgrävd, eller helt  ovan mark. Kanske ett par sidor ovan mark och de andra nedgrävda om poolen ska stå i en sluttning, eller en bit nedgrävd om du vill ha ett altandäck runt om.
 11. Passar med poolskydd
  Till en Thermoblockpool passar de allra flesta typer av pooltäcken och pooltak, t.ex. rib-covers och lamelltäcken. Tänk på att du behöver ha ett barnsäkert skydd om du inte har din pool inhängnad. Skydd behåller också värmen, minskar kemikalieåtgången och skyddar från att få ner skräp i din pool.
 12. Bra isolerad
  Väggarna i en Thermoblockpool har en fantastisk värmeisolering med ett k-värde på 0,29, det utklassar de flesta andra pooltyper. I och med att värmen hålls kvar försängs poolsäsongen och uppvärmningskostnaderna minskar.
 13. Enkel (och rolig) att byggaNär bottenplattan av betong är klar byggs poolen av lösa Thermoblock, likt ihåliga legobitar. Horisontellt och vertikalt varvas blocken med armeringsjärn och när allt är klart fylls poolväggarna med betong. Inte speciellt komplicerat och faktiskt riktigt roligt.
 14. Hållbar – står lika länge som huset
  Poolen byggs med samma teknik som många hus byggs idag och står därför också kvar lika länge.
 15. Tåligare än flera andra material
  Frigolit påverkas inte av markfukt som en del andra material kan göra och är därför ett smart val om du vill gräva ner  din pool.
 16. Thermoblock med förstärkt yta inåt poolen
  Det finns olika typer av frigolitblock som är gjorda för byggnation av pooler. Frigolit är ett mjukt material som lätt får märken efter knän, hälar, bollar osv om man inte täcker den med ett hårdare material. Flera poolföretag putsar insidan eller sätter upp olika typer av skivor. Vi tycker att det enklaste är att blocket själv har en hård yta  in mot poolen, så det har våra block. Inget extra jobb och inga extra kostnader.
 17. God investering
  En välbyggd och snygg thermoblockpool i din trädgård förhöjer värdet på din fastighet både för dig själv och den dag du vill sälja det. En god investering i välmående, hälsa och fastigheten.
 18. Glädje i många år framöver
  Den viktigaste anledningen till att välja en Thermoblockpool är kanske ändå all den glädje du kommer att få av din pool under många år framöver!

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.