Pooltäcken

Öka säkerheten och spar energi

Det finns flera sorters pooltäckning, välj vad som passar din pool bäst. Att täcka sin pool när den inte används är smart av flera anledningar.

  • Höjer säkerheten för barn, djur och oplanerade bad (vid val av ett säkerhetsskydd)
  • Hindrar gren, löv och annat skräp att smutsa ner vattnet.
  • Energisparande då värmen stannar kvar längre.
  • Hindrar avdunstning och minskar kemikalieanvändningen.
  • Förlänger poolsäsongen.

Barcover
Ett barcover är ett prisvärd pooltäckning. Våra barcovers är stabila med robusta tvärgående aluminiumrör som vilar längs poolens långsida.
Finns i fem olika färger för att passa alla pooler, smaker och trädgårdar.

Barcover passar till nedgrävda och pooler inbyggda i altangolv. Skyddet är rektangulärt men fungerar till de flesta former av pooler upp till 5,5 x 12 meter. Kan fås med trappflik både på lång- och kortsidan, eller flik för filterutrymme.

Duk av 580g/m2 polysterväv klätt med ett PVC-skikt på båda sidor och behandlad mot UV-påverkning, slitage, missfärgningar, svamp och mögel. Den är perforerad med små hål för att regnvatten ska kunna rinna igenom.

Rören är av aluminium med en kåpa av PVC i änden. Beroende på modell är de anodiserade (vilket innebär att det har en dekorativ yta med en högre korrosions-beständighet än ett obehandlat rör), alternativt målade i samma kulör som väven.

Barnsäkerhetstestat enligt den franska normen NF P 90-308.

Skyddet levereras med 25 cm överlapp på alla sidorna för nedgrävda pooler och med samma bredd som kanten på ovanmarkspooler (minst 20 cm). Duken fästs på kortsidan av poolen med rostfria spännen.

Skyddet rullas enkelt ut på poolen med hjälp av en speciell rem på kortsidan. Med hjälp av den vev som medföljer rullas skyddet av poolen och upp på en rulle längs ena kortänden av poolen. Som tillval finns en vev med större utväxling för enkare och snabbare upprullninng (utväxling 1x7 jämfört med orginalvev med utväxling 1x3).  En motorenhet för upprullning finns som tillval.

Lamelltäcken
Ett lamellskydd skyddar poolen utan att vara i vägen och störa utsikten. Lamellskydd finns i flera utföranden och färger. De går att montera på ovanför eller nedsänkt i poolen. Alla varianter är motordrivna.

Thermofolier

Vill du veta mer, kontakta oss eller din närmaste poolhandlare och fråga efter pooltäcken från Chemoform Scandinavia.

Pooltak

Poolskydd Covea