Liner

Alla våra påsliners

Utforska vårat breda sortiment av liners.

Tillbehör till liners

Köp alla tillbehör som du kan tänkas behöva för din liner

Linern är en av poolens viktigaste delar

Den håller vattnet på plats och ger poolen dess karaktär och färg.
Alla våra liners är av PVC samt köld- och UV-beständiga. Materialvalet är viktigt och vi använder oss av beprövad AlkorPlan kvalitet som är konformad i enlighet med den senaste europeiska normen. Den vanligaste linerns tjocklek är 0,75 mm. Tack vare snäpp-in listen är det enkelt att hänga i och sätta linern på plats. Snäpp-in listen gör det också enkelt att byta linern i efterhand eftersom eventuella kantstenar då inte behöver tas bort.

De vanliga poolliner kallas ofta lite slarvigt för påsliner, med det menas att linern tillverkas som en stor påse som hängs på plats i en s.k. snäpp-in-list i poolen.

Räkna på din liner

Vill du anpassa din poolliner till din specifika pool?Använd vår poolliner konfigurator för att få en prisoffert på din blivande liner.

Specialbeställa liner

Upptäck designfriheten med våra DEL liners, som passar perfekt i alla pooler. Även de komplexa. Kontakta oss för hjälp att hitta modell och få en offert på liner som passar din pool. 

Mönstrade liners

Linern ger poolen dess utseende

Förutom formen och omgivningen så är det linern som ger poolen dess speciella utseende. Med olika färger och mönster får samma pool helt olika utseende, så var noga med ditt val av liner. Den vanligaste färgen är blå, men vågar du välja något annat så kan du få en pool som skiljer sig från grannens.

En liner eller poolduk blir monterat inuti poolen och fungerar som ett tätskikt.
Det finns liners som är förtillverkade i standardmått, men det går även att beställa i nästan vilken form som helst. Några standarstorlekar i standardförger har vi som lagervara.

Det finns också de liners som svetsas på plats. Kvalitéten på pooldukar skiljer sig stort från de enklaste och billigaste på 0,2 mm till de som svetsas på plats som kan vara upp till 1,6 mm.

Enfärgade liners

Skötsel

Det är viktigt att sköta om sin pool på rätt sätt och se till att den rengörs regelbundet, både
vattnet och själva poolduken. Om duken av någon anledning skulle få ett mindre hål eller reva kan du laga detta med ett särskilt reparations kit.

Även fast poolliners är tillverkade för att sitta i pooler så är de känsliga för kemikalierna som man använder. För att inte hållbarhet eller liner ska bli negativt påverkat så är det viktigt att ha rätt värden på poolvattnet. Klor får aldrig tillsättas direkt i poolen utan att först lösas upp, läggas i bräddavloppet eller i en doseringsflottör.

Linern är också känslig för höga temperaturer. Poolliner Tradition har en maxtemperatur på +28°C. Vi har även en linerserie med namnet Protect 33 som tål upp till +33°C utan att form, färg eller hållbarhet blir påverkat.

Våra serier

Tradition

Evolution

Protect 33

Infini

Logga in

nyhetsbrev

I CF nyhetsbrev meddelar vi dig främst om nyheter och trender, men vi ger även tips, råd och information. Informationen består utav info om våra produkter, varumärken, kampanjer och annat aktuellt.